Cégalapítás Csehországban

csehországi könyvelés, cégalapítás és cégeladás, cégvásárlás üzleti partnereink számára

Üzleti partnerünk Csehország

Hendinger Anita

2007. október 4., csütörtök

A Cseh Nagykövetség és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a mai napon kereskedelemi, gazdasági és idegenforgalmi tájékoztató fórumot tartott a Palatinus Szálló Bartók termében.

A fórum résztvevőit Jaromír Plíšek, nagykövet úr és Dr Síkfői Tamás a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára köszöntötte. Bevezetőjükben mindketten kiemelték, hogy a gazdasági kapcsolatok felvételénél és kialakításánál fontos, hogy ne csak Budapestben és Prágában - azaz a fővárosokban - gondolkodjunk. A Nagykövetség Eger után Pécset választotta Csehország népszerűsítésére, de a „roadshow" további vidéki helyszínekre is ellátogat a közeljövőben.

 

Az ünnepélyes köszöntők után először Csémy Tamás kereskedelmi tanácsos beszélt a cseh-magyar kereskedelem eredményeiről. Statisztikai adatokkal támasztotta alá a cseh-magyar gazdasági kapcsolatok jelentősségét. Magyarország az USA-t megelőzve a 11. helyen áll Csehország legjelentősebb partnereinek rangsorában. Az áruforgalom az uniós csatlakozás óta exponenciálisan nő. (2006-ban értéke elérte a 4 milliárd Eurót.) Érdekes, hogy mind a kivitel, mind a behozatal tekintetében a gépek, szállítóberendezések állnak az első helyen a két ország gazdasági kapcsolataiban. A kereskedelmi tanácsos úgy véli, a magyar kkv-k számára kitörési pont lehet az élelmiszeripar, illetve a minőségi borok exportja.

 

A kétoldalú kapcsolatok kialakításánál, partnerek felkutatásánál nyújt segítséget a Jaroslav Seidl igazgató úr által vezetett Czech Trade Ügynökség budapesti irodája. Kirendeltségeiken keresztül elsősorban cseh cégek exportját támogatják és ösztönzik (exportra történő felkészítés, piacok kiértékelése, kiválasztása, piacra lépés, fejlesztés és növekedés), de térítésmentesen nyújtanak segítséget magyar vállalkozások számára is partnerkeresés és ingyenes hirdetések segítségével.

 

A vállalkozásfejlesztés területén kiemelt jelentősséggel bír a BRNO-i Vásárközpont, amely számos speciális - minden szektort megmozgató - szakkiállítás és vásár keretében várja a magyar cégeket kiállítóként és látogatóként egyaránt.

 

A kereskedelem és a gazdaság fejlesztésének lehetősége mellett a mai délelőttön hangsúlyos szerepet kapott az idegenforgalom. Léderer Betty, a Czech Tourism Ügynökség budapesti igazgatója bizonyította be, hogy a Cseh Köztársaság igen jelentős turisztikai célpont. A vendégek színvonalas kiadványokat kaptak, amelyek a legjelentősebb turisztikai vonzerőkre hívták fel a figyelmet. (várkastélyok, fürdővárosok, fesztiválok, Prága, 98 minősített golfpálya, síparadicsomok stb.)

A találkozón bemutatkozott a Cseh Légitársaság (ČSA) is, aki elsősorban törzsutas programjainak népszerűsítésével kíván a magyar vállalkozókhoz közelebb kerülni.

magical_snap_-_2009.02.05_16.23_-_002.jpgmagical_snap_-_2009.02.05_16.24_-_003.jpgmagical_snap_-_2009.02.05_16.24_-_004.jpgmagical_snap_-_2009.02.05_16.26_-_005.jpgmagical_snap_-_2009.02.05_16.27_-_006.jpgkep1.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 20
Heti: 86
Havi: 190
Össz.: 64 912

Látogatottság növelés
Oldal: Üzleti partnerünk Csehország
Cégalapítás Csehországban - © 2008 - 2018 - cegalapitas.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »